Als voorbereiding op het NK Standaard 11 mei besloten we om op 3 mei de wedstrijd in Klundert mee te dansen. De laatste keer in Fauve haar eerste jurk, want de NK jurk hangt al klaar in huize Kessels. Wat een geluk met zo’n sponsor als Styles Dance Wear.

Aan deze wedstrijd deden we mee met als doel de halve finale te halen of in ieder geval hier zo dicht mogelijk bij te eindigen en om nog wat extra vloerervaring op te doen. Met vernieuwde programma’s en weer veel nieuwe input hebben we onze eerste ronde tevreden af kunnen sluiten. Helaas ging Fauve door haar enkel heen tijdens de quickstep. De afgelopen week had ze al veel last van haar scheenbeen en door de EHBO werd dan ook bevestigd dat ze hierdoor de controle over haar enkel kwijt was geraakt. Na een kort overleg met zowel de dans- als sportcoach hebben we besloten ons terug te trekken uit de wedstrijd. Met het oog op het NK van volgende week en de pijn die Fauve had leek het ons niet verstandig om door te gaan. Daarmee eindigden we op de 16e plaats, helaas niet zo dicht bij de halve finale als we vooraf gehoopt hadden.

Gelukkig zijn de lichte blessures in haar enkel en scheenbeen door therapie en sportmassage’s weer bijgetrokken en kan ze nu bijna pijnloos dansen. Op naar het NK aankomend weekend!