09ASCOpenST205g.jpgNa een periode van stilte is het moment aangebroken om mede te delen dat we na ruim 10 jaar actief te zijn geweest op de wedstrijdvloer, onze actieve danscarriere zullen beeindigen. Na 10 jaar actieve wedstrijdsport, waarvan ruim 5 jaar in de Nederlandse Hoofdklasse, is het voor nu in ieder geval mooi geweest.

De blessure van Helena eind 2010, die helaas nooit helemaal over is geweest, en het harde werken om terug op de dansvloer te kunnen keren in 2011 hebben echter een te grote fysieke en mentale belasting gebleken. Hierdoor hebben wij de conclusie moeten trekken wedstrijddansen als koppel vaarwel zullen zeggen. We zullen van de danswereld overigens geen afscheid nemen, want we blijven zeker actief in lesgeven en coaching, natuurlijk ook met de online shop DancE'Commmerce, en met nog een aantal projecten die op de planning staan.

11ZSMAdSt083g.jpgDe tijd is snel gegaan en we hebben veel mooie momenten meegemaakt: Vele Nationale titels, Benelux titels, en EK en WK deelnames bij het formatiedansen, met finales op het WK in Stuttgart (Duisland) in 2003 en Elblag (Polen) in 2005, en halve finaleplaatsen bij de overige deelnames. Natuurlijk ook onze eerste NK finale in de hoofdklasse, een aantal prachtige overwinningen, en het behalen van de top 3 van de Nederlandse ranglijst meerdere seizoenen achter elkaar. Daarnaast zijn er ook de mooie momenten van het dansen van finales bij WDSF wedstrijden, tweemaal runners-up en een derde plaats bij de Prix d'Elegance in het Kurhaus in Schveningen, en de sfeer en support op de wedstrijden.

11BP2QAmBallr034g.JPGOok dieptepunten hebben we natuurlijk gekend, zoals sportief gezien de meest in het oog springende het missen van de NK finale in 2009, en natuurlijk fysiek gezien de zware enkelblesssure van Helena in 2010, die ervoor zorgde dat we aan dat NK niet deel konden nemen, en die achteraf gezien het begin van het einde inluidde.

 
Alle mensen die ons de afgelopen jaren gesteund hebben willen we ontzettend bedanken voor het mogelijk maken van een succesvolle danscarriere bij de amateurs; onze coaches, leraren, sponsors, organisatoren, fans, vrienden, kennissen en natuurlijk onze families die altijd achter ons gestaan hebben.

Van onze kant een sportieve groet naar al onze collega dansers en voor iedereen een Danstastisch 2012 gewenst! We gaan elkaar zeker nog zien.