'Samenwerken en samen zijn is nooit saai'

"Roeland Schelfhout en Helena Dircken dansen samen. Ze behoren tot de top drie van het Nederlandse ballroomdansen. Sinds vijf jaar zijn ze niet alleen een danspaar, maar ook een liefdeskoppel

foto_artikel_metro_2.jpg

Roeland: “Ik zag haar dansen. Zo goed en zo mooi. Ik was op slag verliefd.” Ze kregen een relatie en een jaar later werden ze officieel een danspaar. “We werken bijna letterlijk op elkaars lip”, vervolgt Roeland.“We hoeven niet jaloers te zijn, omdat we geen van tweeën zo intensief met iemand anders dansen.” Helena vult hem aan: “Het is geweldig om alles samen mee te maken, zoals de finaleplaats met de Nederlandse Kampioenschappen.”

Roeland: “We zijn gedreven en perfectionistisch. Dan kunnen we zakelijk hard zijn tegen elkaar, maar wel altijd met respect. Dat staat voorop.” Dansen op topniveau zet de relatie soms onder druk. “Er wordt van ons verwacht dat we presteren”, laat Roeland weten. Voor ontspanning gaan ze daarom regelmatig iets leuks doen of met vakantie.“ We plakken een paar vrije dagen vast aan een trainingskamp in Italië of we gaan op wintersport”, licht Helena toe. “Met Valentijn eten we buiten de deur. Dan geven we elkaar iets bijzonders. Vorig jaar kreeg ik een ketting met goudkleurig hangertje. Die draag ik altijd.”