Afgelopen weekend 11 mei deden wij mee aan het NK standaard in Almere. Op 10 mei mocht Fauve weer naar de kapper om haar nieuwe NK kapsel te laten maken, want hier hadden we iets speciaals voor bedacht. Na alle spullen te hebben gepakt en weer afscheid te hebben genomen van ons hondje in de kennel konden we vertrekken. Een nachtje slapen in Van der Valk Hilversum, lekker uit eten en een avondje songfestival was een heerlijke voorbereiding. ’S Ochtends  ging om 7 uur de wekker en werd de make-up en de finishing touch in het haar weer aangebracht. Na een lekker ontbijtje wat er deze keer gelukkig gemakkelijker in ging dan de vorige keer vertrokken we met al onze spullen en Fauve haar nieuwe dansjurk naar topsportcentrum Almere.

Van 9 tot 10 was het indansen en konden we onze eigen kampeerplek in de hal klaar maken. Behalve de kleedkamers werd er ook gebruik gemaakt van de ruimte achter de tribune. Dit was een grappig gezicht, want daar hadden er al veel hun ‘bedje’ klaargelegd en danskleren opgehangen. Ideaal om tussendoor even te kunnen ontspannen. Met 104 paren aan de start van alle amateurklassen mochten wij om kwart over 12 starten in de hoofdklasse. De eerste ronde ging helaas nog niet zoals gehoopt en het was soms lastig op de vloer om door de drukte heen te dansen. Maar geen paniek, dit geeft alleen meer reden om het de volgende rondes beter te gaan doen! Om 12:50 startten we met onze herkansing, nog wat laatste puntjes om aan te denken van de danscoach en nu maar knallen!

14NKMeiHK019s.jpg  14NKMeiHK038s.jpg  14NKMeiHK039s.jpg  14NKMeiHK108s.jpg  14NKMeiHK117s.jpg

Foto's: RobRonda.com

De herkansing werd gedanst door 10 paren en in 1 serie, dus dat betekent alle dansen achter elkaar. Hiervoor knepen we hem wel een beetje, maar gelukkig waren alle zenuwen en pijntjes weer weg en konden we positief de vloer op. We hebben een hele goede ronde neer weten te zetten en na tien minuten wachten werd dat dan ook beloond met een doorplaatsing naar de kwartfinale. Zo, dat eerste doel dat we wilden behalen is ‘in the pocket’!

Tijd voor een lunchpauze en 5 minuten quality time met de moeders aangezien het ook nog moeder dag is. Om 15:10 is het tijd voor onze kwartfinale. Voor ons voelt dit als de finale. Deze ronde ging al net zo goed als de vorige en we hebben er enorm van genoten. Er werd superveel aangemoedigd en dat gaf echt een kick op de vloer! Helaas was dit de laatste keer dat we mochten dansen vandaag en zijn we geëindigd op een mooie 18de plaats. Een paar plaatsen hoger had er zeker in gezeten om dat 14 tot en met 18 erg dicht bij elkaar lagen. Wij zijn zeer tevreden en hebben onze doelen voor dit jaar kunnen behalen.

14NKMeiHK124s.jpg  14NKMeiHK129s.jpg  14NKMeiHK131s.jpg  14NKMeiHK145s.jpg  14NKMeiHK175s.jpg

Foto's: RobRonda.com

Het was voor Fauve een race naar de top vanuit de debutanten 3 klasse en voor beiden een bewogen maar succesvol jaar. Nu weer tijd om weer verder te trainen. De basis qua techniek en beweging is gelegd en begint steeds stabieler te worden, dus nu is het tijd om daar een jaar hard op verder te werken . Met tevreden en trotse coaches kijken wij terug op dit afgelopen jaar en we kunnen nu al niet wachten tot de volgende wedstrijd en het volgende NK! Ook zijn wij bezig met het opstarten een eigen locatie van onze dansschool Dansrijck, uitspanning voor ontspanning ende actief vermaeck! Hier over binnenkort meer! En nu eerst back to work! 

Een compilatie van onze deelname aan het Nederlands Kampioenschap Standaard: