foto's: RobRonda.com
fauve_-_diamonds_are_forever.JPGHet weekend van 15 Maart was het dan zo ver. Na maanden trainen ons allereerste NK samen! Nog niet het NK van de hoofdklasse, maar wel ons NK showdance. Nog even naar de kapper, spullen pakken, ons hondje wegbrengen en op naar Almere. We hadden een prachtige hotelkamer in het Van der Valk hotel te almere. En om het helemaal compleet te maken hing er een schilderij met de tekst ‘diamonds are forever’. Laat Fauve nou net voor het NK een armband van onze sport coach Hannie te hebben gekregen met erop ‘shine bright like a diamond’. Na de laatste voorbereidingen is het tijd om lekker te gaan slapen, want morgenvroeg moeten we al om kwart over 9 in de zaal zijn voor de loting.

Na een lekker maar veel te vroeg ontbijt, met te veel zenuwen om al dat lekkers op te eten, vertrokken we naar de zaal. Wij mochten als eerste loten en trokken nummer 1. ‘Yes we mogen als eerste dansen!’ dachten we allebei meteen. Na onze loting moesten we in de gelootte volgorde voor de avond onze show doordansen en werd er gecontroleerd of we ons wel aan alle regeltjes hadden gehouden. Er zijn een hoop regels bij de showdance, zoals dat je maar 3 keer mag liften en dat de lifts maar 10 seconden mogen duren. Onze show werd goedgekeurd en Piet onze danscoach was tevreden. Gelukkig hebben we twee nachten in het hotel geboekt. Want om kwart voor 10 konden we alweer richting het hotel om nog een schoonheidsslaapje te doen. Na de make up van Fauve te hebben gedaan was het tijd om een late lunch te eten, dit was moeilijker dan gedacht want onze buik zat al vol van de zenuwen. Wat was het toch spannend de hele dag!

Oliver_Twist.jpgIn het Topsportcentrum terug aangekomen was het dan eindelijk tijd om Fauve haar opgerolde haren los te maken en het eindresultaat te bewonderen. Nog een nep kleurtje aan brengen en de dansoutfits weer aan. Wat een mooi plaatje zo alles bij elkaar. Om half 7 was het dan toch echt zo ver, na een lange nerveuze dag, mochten wij onze eerste General look dansen met onze eigen gemaakte show ‘Oliver Twist’. De muziek hebben we zelf in elkaar gezet en de choreografie hebben we ook helemaal zelf gemaakt dit maakte het nog spannender.

Het dansen ging super en we straalden op de vloer. ‘Wauw wat voelt dit goed in je eentje op de vloer voor al die mensen!’. We kregen erg veel leuke reacties uit het publiek en van Piet, waardoor we nog meer zin in onze finale kregen. Na twee uurtjes wachten mochten we om 20:40 onze finale dansen. Nu alle zenuwen eraf waren konden we deze keer echt genieten van het dansen en van de mooie sfeer.

14NKShowSt002s.jpg  14NKShowSt003s.jpg  14NKShowSt007s.jpg  14NKShowSt028s.jpg  14NKShowSt043s.jpg  14NKShowSt052s.jpg 

foto's: RobRonda.com

We hebben alles gegeven en onze laatste opdrachten goed uitgevoerd. Nu is het aan de 9-koppige jury om er een oordeel over te vergen.  Na de andere shows te hebben gekeken en weer twee uur vol spanning te hebben gewacht werden we tijdens de prijsuitreiking uitgeroepen tot 3de van Nederland in de showdance dicipline van 2014. Hiermee liepen we uitzending naar WK in china helaas net mis. Tuurlijk baal je even want je was liever 1ste geworden, maar wij zouden niets anders hebben gedaan als we het nóg eens zouden doen en zijn dus dik tevreden! Na het kussen van trotse ouders, familie, vrienden en supporters en het bellen van onze al even trotse sportcoach Hannie konden we tevreden terug naar het hotel.

Na een week bijkomen van dit avontuur hebben we de juryraporten nog even in mogen kijken en daaruit bleek dat de jury flink verdeeld was. We hebben zowel 1ste, 2de als 3de plaatsen gekregen en op het dansaspect erg hoog gescoord. Volgend jaar gaan we er weer voor, maar nu eerst doortrainen voor het NK standaard op 11 mei.

Voor wie de show niet gezien heeft: